Enströms Möbler

P1000602

– Det sitter i väggarna här och i huvudet, säger Eric Crommert femte generationens snickare med en passion för möbel- och inredningssnickeri. Eric driver tillsammans med sin fru, Åsa Crommert, Enströms Möbler som funnits sedan 1902. Enströms produktion består idag bland annat av inredningssnickerier till såväl offentlig som privat miljö, tillverkning av gustavianska möbler samt prototyptillverkning.

Kaaja-Collection-Carlos-Jimenez-1-e1451406602484

By.Enströms

Enströms Möbler har sedan en tid tillbaka ett spännande samarbete med den spanske designern Carlos Jiménez, bosatt i Malaga. Kontakten uppstod tack vare att Carlos studerade på Högskolan iJönköping samtidigt som Eric och Åsas son Magnus. Carlos har utvecklat och skapat företagets nya märke By.Enströms och tillsammans har de nyligen lanserat den första kollektionen; Kaaja Collection. Kollektionen är inspirerad av de skandinaviska hantverkstraditionerna, med influenser från medelhavsområdet och Japan. Kaaja Collection har redan blivit internationellt uppmärksammad och flera butiker runt om i Europa efterfrågar att få sälja möblerna.

Carlos Jimenez

Carlos Jimenez

Idag sköter Magnus en stor del av kontakten med Carlos och tillsammans bollar de idéer och driver projekten framåt.

IMG_20160208_102354

Magnus Crommert

Magnus poängterar dock att Carlos har det slutgiltiga ordet och att hans roll framförallt är rådgivning och att agera bollplank. ” Carloz ska verkligen ha en stor eloge för sitt arbete. Han är oerhört proffesionell och ödmjuk”. Avslutar Magnus.

Stockholm Furniture and Light Fair.

Under Stockholm Furniture and Light Fair och Stockholm Design Week, som pågår under vecka sex, visas By.Enström´s och Kaaja Collection upp på Restaurang Boccone på Strandvägen 18 i Stockholm. 10- 11 februari mellan kl.18-21 bjuder restaurangen in till vernissage och mingel.

Affärsutvecklingscheckar

Under ett företagsbesök från InTibro fick Enströms Möbler information om Affärsutvecklingscheckar som finns att söka hos Västra Götalandsregionen. Bidraget som checkarna har gett har gjort det möjligt för Carlos Jiménez att arbeta med sin design och By.Enströms på heltid. ” Vi har fått jättebra hjälp på regionen med att formulera ansökan och pengarna har gett oss möjligheten att satsa på vårt internationella samarbete.” Säger Åsa Crommert. Kaaja Collection finns även representerad på Inredias företagsutställning på plan två.

12249947_504636209711676_1562153094385483241_n

http://www.enstroms.com/
http://www.byenstroms.com/

Läs mer om affärsutvecklingscheckar : http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Regionutveckling/Naringsliv/Finansiering/